+31 - 651 068 949 john@mcrbv.com

Hoe zet je vastgoed marketing in tegen leegstand? De verhuurmarkt voor kantoren wordt al sinds 2010 geteisterd door leegstaande kantoor- en bedrijfpanden. Geschat wordt dat 15% continu leeg staat. Dat voorspelt niet veel goeds als je eigenaar bent van enkele meer dan 10.000 vierkante meter grote bedrijfsgebouwen. De huidige huurcontracten lopen binnen afzienbare tijd af en er is geen sprake van voortzetting. Hoe nu aan nieuwe huurders te komen?

 
Sterke punten

De gebouwen in kwestie hebben zonder uitzondering een prima ligging. Openbaar vervoer en snelwegen zijn direct om de hoek. Ze beschikken over de allermodernste technologie. Elk met high-end glasvezelverbindingen en een top of the line datacenter. Ook de indeling van de gebouwen is perfect en multi-functioneel. Naar gelang de bestemming die de huurders eraan willen geven, kunnen ruimtes op maat worden ingericht.

 
Behoefte

Wij worden gevraagd met een concept te komen waarmee de gebouwen opnieuw in de markt worden gezet. Een voorlopige studie wijst uit dat de regionale behoefte aan high-tech faciliteiten en verbindingen groot is. Ook wordt duidelijk dat zakelijke huurders meer flexibiliteit eisen. Door het gebrek hieraan binnen het huidige aanbod zijn ondernemers begonnen zelf glasvezelnetwerken op te richten en koppeling te maken met datacenters.

 

vastgoed marketing-marketing-zeist-mcrbv

 
Innovatie Centrum

Ons concept: Innovatie Centrum. (IC). Het Innovatie Centrum biedt full service flexibiliteit. Met flexibele contracten voor supersnelle glasvezelverbindingen en racks in het datacenter, flexibel in te richten kantoorruimten, flexibele huurtermijnen en huurcontracten, medegebruik van bewaking, catering, sportfaciliteiten en een multi-media theaterruimte voor ontvangsten, presentaties, workshops en meer. Ook marketing is inbegrepen. Het IC beschikt over een eigen website en een eigen bedrijfsblad dat verspreid wordt onder ruim 10.000 vooraf geselecteerde zakelijke adressen. Huurders kunnen adressen van hun doelgroepen toevoegen. Website en magazine bieden huurders zo een platform om hun diensten en producten extra onder de aandacht te brengen van potentiële klanten.

 
Flexibel vastgoed marketing concept
vastgoed marketing-marketing-zeist-mcrbv

Innovatie Centrum is een flexibel concept voor de gebouwen in kwestie en voor vergelijkbare gebouwen elders in het land en zelfs daarbuiten. De studie en het concept worden gebruikt als middel om de interesse te peilen onder investeerders en huurders en als bouwstoffen voor te ontwikkelen projecten in de toekomst.

Communicatie is geen Haarlemmerolie. Als behoeftepatronen veranderen, is communicatie echter zeer wel in staat die latente, veranderde behoeften aan te spreken. Flexwerken, thuiswerken, van huis uit werken, zijn ontwikkelingen ingegeven door een sterk verbeterde communicatie infrastructuur en een veranderd denkpatroon over werken. Dat heeft tot gevolg dat met name in het midden- en kleinbedrijf, maar ook in het grootbedrijf de behoefte aan kantoorruimte is afgenomen.

 
 
Share This