+31 - 651 068 949 john@mcrbv.com

Wel eens gehoord van een kegelzetter? De term heeft te maken met wegmarkeringen. Waar tijdelijk (andere) rijbanen nodig zijn, plaatsen wegwerkers kegels. In veruit de meeste gevallen gebeurt dat handmatig. In een open bak van een truck, hangt een wegwerker over de rand van de bak en laat kegels zakken op de weg terwijl de truck langzaam rijdt. Dat is een kegelzetter.
 

Onveilig en zware fysieke belasting

Vanuit die hangende houding kan de wegwerker de situatie moeilijk inschatten. Dat levert vaak genoeg onveilige situaties op. Tillen en verplaatsen van de kegels in die houding is buitengewoon inspannend. De fysieke belasting is dan ook enorm.
 
 

Veilige EN voordelige kegelzetter

Gerard is een automatische kegelzetter van Nederlandse komaf. Het eerste type van Gerard: de Verheij 4012, is niet de allereerste automatische kegelzetter. Het is wel de enige automatische kegelzetter ter wereld die gebouwd kan worden in elke platte laadbak truck. Dat maakt het concept concurrentiebestendig. Kopers zitten niet vast aan een bepaald model truck, maar kunnen de Verheij 4012 ingebouwd krijgen in elke platte laadbak truck die zij willen. Dat maakt de Verheij 4012 veilig EN voordelig ten opzichte van de concurrentie.
 
 

Gerard

De uitvinder van de Gerard is Gerard Verheij. Hij zag op een avond een wegwerker in de stromende regen hangend vanuit de laadbak kegels plaatsen. Op dat moment besloot hij een machine te ontwerpen. Helaas kon hij zijn werk niet afmaken. Gerard Verheij stierf in 2009.
 
 

Omega Infra

Omega Infra besloot het concept verder te ontwikkelen en naar de markt te brengen. Ter nagedachtenis aan de uitvinder kreeg de machine de naam: Gerard. De allereerste bestelling van het type Verheij 4012 kwam van BAM Verkeerstechniek. Spoedig gevolgd door meerdere bestellingen van geïnteresseerde partijen van over de hele wereld.
 
Alleen al in Nederland worden jaarlijks 12.000 keer wegafzettingen geplaatst. Voor het overgrote deel gebeurt dat handmatig. Met de komst van de Verheij 4012 kan die onveilige en zwaar belastende situatie tot het verleden behoren.

 
Interesse? De Verheij 4012 is zowel te koop als te huur.

Share This