+31 - 651 068 949 john@mcrbv.com

“Onze deelname aan het festival stond al vast. Maar de voorbereidende werkzaamheden kwamen pas op het laatste moment op gang. Zo laat zelfs, dat we al voorbij de inleverdatum waren voor opname van onze gegevens in het Festival magazine. Een erg krappe voorbereidingstijd is nog zacht uitgedrukt”. Helen lacht er zuinigjes bij. Als projectmanager rustte op haar de taak om binnen een tijdsbestek van drie weken “alles” in gereedheid te brengen voor een succesvolle deelname aan het hoogtepunt van het jaar.
 

In de mix

Door wisselingen in de directie en het vertrek van de campagne manager op een ongelukkig moment, moest Helen erg snel schakelen toen zij de uitdaging aanging om de Festival deelname toch nog mogelijk te maken. Helen: “In de regel zijn wij niet de snelste, als het aankomt op het vrijmaken van budgetten. Deze keer waren we veel vlotter. Zeker toen duidelijk werd, dat ons kleine team onmogelijk alle voorbereidingen op tijd gereed kon hebben. Via een relatie kwamen wij in gesprek met MCRBV. Van meet af aan was duidelijk, dat zij over meer dan voldoende inlevingsvermogen beschikken en vaker met dit bijltje hadden gehakt”.

 

Panklaar

En verder: “Ik sta nu nog versteld, als ik eraan terugdenk hoe het hen lukte binnen twee dagen een compleet concept gereed te hebben. Thema en uitwerking, festival logo, media-mix, alle benodigde uitingen, inrichting beurs stand en festivalparade, planning en begroting. Chapeau! Een dag later hadden zij geregeld, dat wij alsnog met advertentie en artikel opgenomen werden in het te verspreiden magazine en dat onze directie gevraagd werd voor een televisie interview. De dag erop hadden zij werkende voorbeelden gereed van onze speciale website en nieuwsbrief. Binnen een week was alles geregeld en lagen alle voorstellen panklaar. Een karwei waar ons team veel en veel langer voor nodig zouden hebben gehad. Hun enthousiasme werkte aanstekelijk en in het weekeinde van die eerste week werkte iedereen mee aan de inhoudelijke afstemming om de puntjes op de i te plaatsen. Ruim twee weken voor aanvang van het festival kwamen de eerste inschrijvingen al binnen en hadden we meer dan tweeduizend ‘likes’. Tien dagen voor de startdatum was het minimumaantal inschrijvingen bereikt en begonnen we uit te zien naar de Festival dagen”.

 

Doorgaan

Belangrijker dan de bliksemactie vindt Helen de wijze waarop de samenwerking verliep. Helen: “Vaak en veel feed-back, overdragen van kennis, delen van output, het was alsof zij al jaren onze collega’s waren. Zo voelde het. Dat is ook de reden geweest om onze samenwerking voort te zetten. Wij schakelen MCRBV nu op projectbasis in. Zij kennen onze organisatie, onze klanten en ons portfolio en hun manier van werken, sluit prima aan. Als we meer budgetruimte hadden, zou ik ervoor kiezen om MCRBV als externe interne afdeling in te huren. Wellicht groeien we daar samen nog naar toe. Zet er wel bij in je artikel dat wij een maatschappelijke organisatie zijn, gevestigd op Aruba en dat MCRBV vanuit Nederland werkt ondanks het tijdsverschil. Dat maakt jullie prestatie wellicht nog imposanter”.

 

Het Wit-Gele Kruis had alle benodigde informatie (logo, contacten, adresgegevens, achtergrondinformatie enzovoorts) digitaal beschikbaar. Zonder deze direct beschikbare bibliotheek zou het niet gelukt zijn om in zo’n korte tijd zoveel zaken te ontwikkelen. Het enige wat ontbrak, was het draaiboek van de voorgaande festivals. Dat hebben we opgelost door alle e-mails die over en weer gingen tijdens de voorbereidingen te bundelen en te verspreiden onder iedereen die bij de organisatie betrokken was.
Share This