+31 - 651 068 949 john@mcrbv.com

Herinneringen maken wie wij zijn. Raken wij onze herinneringen kwijt dan verliezen wij ook onszelf. Dat geldt voor een steeds groter wordende groep Nederlanders. Berekend is dat in 2025 meer dan een half miljoen lijden aan een vorm van dementie. Nu zijn dat er ruim 350.000 Nederlanders.

 

Kwaliteit van de zorg

Dementie kent vele vormen. De bekendste is de ziekte van Alzheimer. De zorg voor iemand met Alzheimer is zeer intensief en op een bepaald moment in de ziekte is er 24 uur per dag toezicht nodig. De kwaliteit van de specialistische zorg die nodig is, wordt zowel om reden van de intensieve begeleiding als het toenemende aantal steeds belangrijker.

 

Warande Heerewegen in Zeist

communicatie-zorgsector-marketing-zeist-mcrbv

Heerewegen is gericht op mensen met dementie. Het maakt onderdeel uit van de Warande Zorggroep. Heerewegen beschikt over meer dan honderd appartementen, verdeeld over 9 woonlagen. Afhankelijk van de fase waarin de ziekte zich uit, komt de bewoner terecht op een open of gesloten woonverdieping. Omdat de toegang naar buiten of binnen alleen met een code te openen is, garandeert dat de veiligheid van de bewoners. Heerewegen besteedt veel aandacht aan in- en ontspanning, vermaak en spel voor de bewoners. In het restaurant vinden geregeld shows, optredens en andere samenkomsten plaats. En er zijn regelmatig dagtochtjes voor groepen bewoners. Naaste familie en vrienden zijn er altijd welkom.

 

Communicatie in de zorg

Het project kenmerkt zich door een grote diversiteit aan opdrachten ‘on the fly’ vanuit diverse onderdelen door het ontbreken van een communicatieplan. Budgetbeperkingen hebben bijgedragen aan de keuze gelden in te zetten voor directe oplossingen van knelpunten en het concreet invullen van de communicatiebehoefte met zicht- en tastbare output, zoals nieuwsbladen, advertenties, flyers, folders enzovoorts. Of er op termijn geld beschikbaar is voor het schrijven van een communicatieplan en het op een gestructureerde manier aanpakken van de interne en externe communicatie is op dit moment onzeker.

Wij verzorgen naast het regelmatig verschijnende nieuwsblad ook advertenties, posters en andere interne en externe uitingen voor Heerewegen.

 

Zorg communicatie nodig of wil je meer info?

Wij delen graag onze kennis en ervaring met jou.

1 + 8 =

Als je meer informatie wilt over communicatie in de zorg of soortgelijke cases dan helpen wij jou daar graag bij. Wij zijn al meer dan drie decennia succesvol in communicatie, marketing en sales. Voor het grootbedrijf en voor MKB bedrijven. Maar ook voor ‘start-ups’. In zowel de profit als de not for profit sector.
Share This