+31 - 651 068 949 john@mcrbv.com

ONTWERP & STYLING BEPAALT VISUELE INHOUD

Een gezicht kan vele expressievormen hebben en toch blijft het herkenbaar. Het gezicht van uw onderneming, product of dienst is niet anders. Ontwerp en styling bepaalt de visueel inhoudelijke kant van uw onderneming, product of dienst.  

 

LOGO

Centraal in ontwerp en styling staat het logo. Uniek en altijd herkenbaar ongeacht de uitvoering. Groot op een gevelbord. Klein op de clip van een pen. In volle kleuren op een witte achtergrond. Diapositief tegen een andere achtergrond. Horizontaal op een vlag of verticaal op een banier. Het logo moet altijd direct herkenbaar blijven ongeacht het medium of het middel dat je nodig hebt. Voor de toepassing van je logo kun je regels vaststellen. Zo weet je altijd hoe je het logo moet toepassen. Je kunt de verschillende versies ook klaar zetten (als jpeg, als png, tiff, gif, eps, groot, klein, diapositief, zwart-wit, full-colour, horizontaal, verticaal enzovoorts) en beschikbaar maken voor anderen. Zo weet je zeker dat anderen altijd jouw logo op de juiste manier gebruiken.
Maar je logo is niet het enige dat jouw gezicht bepaalt. Het is ook niet het enige dat consequent herkenbaar moet zijn.

 

STYLING

Het gezicht van uw onderneming, product of dienst is niet ‘af’ met ‘alleen maar’ een logo. Zie het logo maar als de unieke lijntekening van een gezicht. Met een kaaklijn, mond, ogen, haarlijn, oren etc. Welke tint heeft de huid dan? Welke kleur de haren? Wat voor kapsel? Welke kleur hebben de ogen? Zijn ze rond of geknepen? Zijn de lippen vol of dun? En welke kleur of tint hebben ze? Wat is de vorm en kleur van de wenkbrauwen? Zijn ze vol of dun? Hoe groot zijn de oren? Hoe ver staan ze van het hoofd af? Zit het oorlel vast of los?
Styling vult al die aspecten in. Styling stelt de regels vast waarmee je het gezicht persoonlijkheid geeft.

Tekst en beeld

Styling zorgt er voor dat de tekst en beelden die je gebruikt de herkenbaarheid ondersteunen door beide consequent toe te passen. In grote lijnen geeft styling aan welk lettertype, lettergrootte, gewicht (vet, mager) en kleur de teksten hebben afhankelijk van de boodschap of het medium en middel. En het bepaalt wanneer je welke achtergrond- en steunkleuren gebruikt maar ook wat voor soort beelden. Het thema van foto’s, video’s, illustraties, tekeningen en diagrammen die je wilt gebruiken. De uitsnede, de positie, de kleurstelling, filtering of afvlakking van het beeld, enzovoorts. Je kunt nog verder gaan en stijlregels opstellen die je hanteert voor de inhoud van de teksten. Bijvoorbeeld de manier waarop je klanten aanspreekt, het gebruik van humor en meer.

Voorsprong door serieuze start

Zoals je met concept en content het gezicht van je onderneming, product of dienst tekstueel inhoudelijk bepaalt, vul je die visueel inhoudelijk in met ontwerp en styling. Hoe meer die met elkaar in lijn liggen en worden toegepast, des te duidelijker herkenbaar ben je. En net als bij concept en content moet ontwerp en styling ‘passen’. Een glamoureuze look voor een no nonsense cultuur slaat de plank mis. Net als een driedelig pak met stropdas of een galajurk waarin je in de tuin werkt. Hoe vanzelfsprekender de visueel inhoudelijke vorm van je gezicht, des te groter de acceptatie en herkenbaarheid. Ga je serieus om met ontwerp en styling dan geeft je dat op den duur een voorsprong. De tijd die je nu kwijt bent om het goed op te zetten, loop je verderop snel weer in.

Quick references voor ontwerp en styling

Logo

Het logo is het lampje in een verkeerslicht. Zodra het brandt, stop je, trek je op of maak je de kruising vrij. Een goed logo bepaalt je gedrag.

Stijl

De stijl van uw onderneming, product of dienst bepaalt de acceptatie, herkenbaarheid en aantrekkelijkheid. Het past bij wie u wilt zijn.

Tekst

Hoe spreek je de klanten aan? Gebruik je humor of ben je juist serieus? Stel ji je belerend op of behulpzaam? Tutoyeren of meer afstandelijk U?

Beeld

Gebruik je een thema in je beelden? Hoe zit het met de kleurstellingen? Zoom je in of bied je een overview? Professioneel of snapshots?
Share This