+31 - 651 068 949 john@mcrbv.com

MET TRIGGERS INTERESSE WEKKEN EN KLANTEN TREKKEN

Een ’trigger’ zet een actie in gang. Triggers zijn aanbiedingen die de interesse opwekken. Een voorbeeld ervan is een app die je gratis aanbiedt zodat klanten snel over de informatie beschikken waar zij naar op zoek zijn. Of whitepapers waarin je duidelijk jouw kennis en expertise aantoont over een onderwerp. Triggers kunnen net zo goed freebies zijn. Spullen die je gratis weggeeft. Of samples van je product zodat klanten het kunnen uitproberen. Maar ook sweepstakes, polls, webinars en demo’s zijn triggers waarmee je de interesse opwekt van potentiële klanten. Je kunt je eigen trigger bedenken zolang het de klant maar niks kost.

elkaar beter lEREN KENNEN na eerste kennismaking

De essentie van een trigger is dat klanten jou leren kennen EN jij leert hen kennen. Een trigger kost de geïnteresseerde weliswaar geen geld, maar je vraagt er wel iets voor terug. In ruil voor jouw gratis aanbieding wil je tenminste een naam en het e-mailadres krijgen. Daarmee ben jij in staat om het contact vast te houden en voort te zetten. Je hebt dus niet alleen een trigger klaar staan, maar ook de follow-up. Die moet in het verlengde liggen van wat jij aanbiedt en er bijna als vanzelfsprekend in overgaan. Onderschat dat niet.

Relatie bouwen op vertrouwen

Je klanten een whitepaper aanbieden over een veelbesproken onderwerp kan prima werken. Als zij direct nadat zij de whitepaper downloaden overspoeld worden met aanbiedingen voor een abonnement, voelt de trigger als een muizenval. Daar heb je zelf waarschijnlijk ook een hekel aan. Je loopt ook niet op mensen op straat af en stelt direct de vraag of zij ter plekke zich voor een X bedrag of X periode willen vastleggen, nadat je ze een give-away in de handen hebt gedrukt. Die krijg je direct terug. Een klantrelatie bouw je op. Dat kost vertrouwen over en weer. Het vormt de basis voor een langdurige relatie. Een trigger werkt als een eerste kennismaking.

Je beste beentje

Een trigger bedenken, is niet hetzelfde als ‘iets weggeven waar je zelf niks aan hebt’. Het is geen opruiming van zolderspullen waar je zelf niets mee doet. Een trigger kost je altijd iets. Of het nu tijd is of de werkelijke kosten. Zet je beste beentje voor als je wilt dat nieuwe klanten jouw aanbieding aantrekkelijk genoeg vinden om het te ruilen voor hun gegevens. Verplaats je in hun positie. Zou jij jouw gegevens achterlaten? Wat is de vraag achter de vraag die mijn klanten het meeste stellen?
Hoe omschrijf ik de oplossing(en) die ik mijn klanten bied? Wat is het verband tussen hun vraag en mijn oplossing(en)? Maak een goede eerste indruk met je trigger. Het kan het begin zijn van een lange klantrelatie.

Kies de media zorgvuldig

Ga niet over één nacht ijs als je een trigger wilt hebben. Bedenk voor je begint via welke media jij het grootste bereik hebt onder de potentieel nieuwe klanten die je met je aanbieding wilt bereiken. Je trigger moet daarvoor geschikt zijn. Hoe groot is de kans dat jouw trigger van hand tot hand gaat? Kan de trigger gemakkelijk gedeeld worden? Is het duidelijk voor wie de trigger bedoeld is? Hoe uniek is jouw aanbieding? In hoeverre verschilt die van je concurrentie? Mogen klanten meerdere malen gebruik maken van jouw aanbieding of is het eenmalig? Geldt er een actieperiode waarin het verkrijgbaar is? En hoe zit het met de follow-up? Staat die klaar als je communiceert naar je potentiële klanten?

Share This